Stoppa FRA-lagen - Remix av Blogge’s 198FRA

June 16th, 2008
Blogge Bloggelito gjorde en video om det kommande lagförslaget som remixade Apple’s reklamfilm “1984″ för att skapa underbar politisk satir ang. FRA-lagen som den kallas. Hans satir var nästan lika underbar som Döda politiska karriärers sällskap som spinner på samma spår men har en mer positiv inställning.

Blogge gjorde två versioner med olika musik, en med Megadeth-musik och en med musik av Alicia Keys. Jag bestämde mig för att göra en variant med min låt nuracl, som passade snuskigt bra. Inte bara fångar den den dystopiska stämningen utan med en liten tidsförskjutning på en sekund så visade den sig vara väl tidssynkad också.

Men eftersom Youtube valde att knulla mig i röven och inte tillåta mig att ladda upp videor med hög ljudkvalitet med det trick som tidigare lät en undgå Youtube’s konvertering och t ex ladda upp videor med stereo så fick den hamna på Vimeo istället.


198FRA (Chip remix) from Gameboy Genius on Vimeo.

Leave a Reply

If you'd rather contact me directly, please use the following e-mail address: It appears that you have Javascript disabled. Please enable it to see my e-mail address.